Распоредот и термините на сите прелиминирани мечеви на ЕУРО 2018!

Ситно се брои до почетокот на 13. Европско првенство во машка ракометна сениорска конкуренција (12-28 јануари) во четири градови Сплит, Пореч, Загреб и Вараждин.

Денеска стартува евро-шампионатот со првите натпревари од групите А (Сплит) и Б (Пореч), а веќе имаше вистински спектакли, скандинавската пресметка Исланд-Шведска и балканскиот дуел помеѓу Србија и домаќинот Хрватска.

Во продолжение погледнете го целиот распоред со термините од прелиминарната фаза на ЕУРО 2018:

Група А, Сплит

18.15 Исланд – Шведска

20.30 Хрватска – Србија

Група Б, Пореч

18.15 Белорусија – Австрија

20.30 Франција Норвешка

Сабота, 13 јануари

Група Ц, Загреб

17.15 Германија – Црна Гора

19.30 Македонија – Словенија

Група Д, Вараждин

18.15 Шпанија – Чешка

20.30 Данска – Унгарија

Недела, 14 јануари

Група А, Сплит

18.15 Србија – Шведска

20.30 Хрватска – Исланд

Група Б, Пореч

18.15 Австрија – Франција

20.30 Белорусија – Норвешка

Понеделник, 15 јануари

Група Ц, Загреб

18.15 Словенија – Германија

20.30 Црна Гора – Македонија

Група Д, Вараждин

18.15 Унгарија – Шпанија

20.30 Чешка – Данска

Вторник, 16 јануари

Група А, Сплит

18.15 Србија – Исланд

20.30 Хрватска – Шведска

Група Б, Пореч

18.15 Франција – Белорусија

20.30 Норвешка – Австрија

Среда, 17 јануари

Група Ц, Загреб

18.15 Германија – Македонија

20.30 Црна Гора – Словенија

Група Д, Вараждин

18.15 Чешка – Унгарија

20.30 Шпанија – Данска