За историја – прв медал за Индија во скијањето

Индиската скијачка Анчал Такур го освои бронзениот медал во слаломот на алпскиот Ејдер 3200 куп во Турција…

На тој начин и го донесе првиот медал во историјата на скијањето од меѓународните натпреварувања, организарани од страна на Светската скијачка федерација.

После најголемиот успех во нејзината кариера, таа изјави дека тренинзите секој месец конечно се исплатија.