Одлични резултати на македонските скијачки надежи на меѓународната „Мавровска Снегулка“

Со учество на 100. деца од Македонија, Србија, Бугарија, Косово и Велика Британија…

Беше реализиран Алпскиот куп Пелистер – Мавровска Снегулка. Нашите натпреварувачи имаа врвни резултати во категориите, така на пример Миа Цониќ од клубот „Чамкориа Самоков“ во женска конкуренција (У8) кај девојчињата го освои првото место со време 37.84.

Кај момчињата до 12. годишна возраст, на првата позиција со време 34.29 се најде Валентино Бошкоски од клубот „Snow Sport“., информираат од Скијачката федерација на Македонија.

Резултати – меѓународна конкуренција

Резултати – само македонски натпреварувачи 

Фото: skimacedonia.mk