Македонија со пет медали на џиу-џица турнирот „Будимпешта Опен“ (ФОТО)

На меѓународниот џиу-џица турнир „Будимпешта Опен 2018“ нашата земја освои пет медали…

На овој настап се натпреваруваа над 600. учесници во вкупно шест борилишта. Македонските борци на најголемиот верски празник Велигден се бореа како лавови, за себе, својот клуб и Македонија.

Катерина Ацевска и Дарко Стојановски освоија златни медали, додека со сребро се закитија Јаким Колевски, Зоран Колевски и Јана Велковска.