Џудо клубот „Миоки“ со три медали на меѓународниот турнир во Грција

Македонскиот џудо клуб „Миоки“ со нови успеси на меѓународната сцена…

На меѓународниот турнир „Сакура Опен“ во Катерини, Р.Грција, настапија 6 мали Миоки од кои три освоија медал:

– Марија Кузмановска -36кг бронзен медал
– Матеј Богатиноски -21кг бронзен медал
– Емилија Паскоска -18кг златен медал