Додевски втора година по ред балкански јуниорски шампион во таеквондо

Македонскиот борец Филип Додевски повторно на врвот…

Тој втора година по ред станува балкански јуниорски шампион во таеквондо.

На Балканското првенство во Турција нашите натпреварувачи освоија три златни медали.

До злато стигнаа Дејан Георгиевски, Филип Додевски и Ана Марија Георгиевска.

Претходно исто така беа освоени медали на Балканското првенство Турција 2017.

1.Дејан Георѓиевски БАЛКАНСКИ шампион втора година по ред!Овој пат СЕНИОРСКО злато во апсолутна категорија!(ТКД Бутел)
2.Ана Марија Георѓиевска БАЛКАНСКИ јуниорски шампион!(ТКД Бутел)
3.Дамјан Трајковски сребрен медал(ТКД Кобра)
4.Филип Стаменов сребрен медал(ТКД Бутел)
5.Марко Стевиќ бронзен медал СЕНИОРИ(ТКД БУТЕЛ)
6.Сара Раевска бронзен медал(ТКД Гоце Делчев)
7.Мери Ацевска Бронзен медал(ТКД Бутел)