Ајановски го освои бронзениот медал на Балканското првенство во Лимасол

Македонскиот атлетичар постигна голем успех на меѓународната сцена…

Кокан Ајановски на 12-то Балканско првенство во маратон го освои бронзениот медал во Лимасол (Кипар).

Тој имаше вкупен резулат од 02:48.12, зад најдобрите Анатолиј Бондаренко (Украина) и Анте Живковиќ (Хрватска), додека во женска конкуренција триумфираше Оливера Јевтиќ од Србија (02:44.26).