Адријана Поп Арсова со државен рекорд на Балканското првенство во Загреб

Македонската атлетичарка која воедно е член АК Делта оствари нов државен рекорд на Балканскиот шампионат во Загреб (Хрватска) каде што исто така се одржа и меѓународниот маратон.

Адријана Поп Арсова ја престигна претходната рекордерка Весна Кираџиева забележа време од 03:07:27 за освојување на седмата позиција, а на првото место дојде српската натпреварувачка Оливера Јевтиќ (2:35:31).

Кај мажите во ова натпреварување настапи Кокан Ајановски доаѓајќи до осмата позиција (02:43.28), а на првата позиција се најде Турчинот Јавиз Аграли (2:18:22).