ВИДЕО: Првото европско финале на Црвена Звезда

Најславната страна во клупската историја на Црвена Звезда испишана е на 19 мај 1991 година, кога генерацијата предворена од Љупко Петровиќ ја освои европската титула во Бари.

Во прилогот погледнете го видеото од првото европско финале на Црвена Звезда одиграно во мај 1979 година.