Најлошите 20 секунди во историјата на фудбалот! (ВИДЕО)

Премиерлигата денес е водечка фудбалска лига на светот…

Кога беше формирана пред 25 години, многумина ја сметаа за второкласно натпреварување.

Италијанците избраа дел од мечот КПР-Манчестер Сити, сцени како најлоши во историјата на фудбалот.

Мечот е одигран во јануари 1993 год., не во лигата, туку во купот, а двата тима беа членови на Премиерлигата.