Германија ќе се кандидира за домаќин на ЕУРО 2024

Германија и официјално се прјави за организација на Европското првенство во 2024. година…

Предадени се сите потребни документи, последен пат, но како Западна Германија организираше ЕУРО во далечната 1988. година.

Потсетување, дека Германија беше домаќин на Светското првенство 2006. година кога успеа да дојде до бронзениот медал.

Според информациите Германија ќе има конкуренција за организирање на ЕП 2024 во Турција која пак своите документи ќе ги предаде до крајот на оваа седмица.