Давитков по четврти пат шампион на Кувајт

Македонскиот селектор продолжува со успеси во кошаркарскиот шампионат на Кувајт…

Со екипата на Ал Кадсија оваа година ја освои шампионската титула, а претходно тоа го направи уште во 2009, 2010 и 2011 година.

Во големото финале неговиот клуб успеа да го совлада досегашниот шампион Ал Кувајт со конечен минимален резултат 76:75.